Du är här

Alzheimers - Personlig assistans för alzheimers sjukdom

Alzheimers sjukdom är den vanligaste formen av demens och brukar delas in i två olika typer, Senil demens av Alzheimers typ samt Presenil Alzheimers sjukdom. Då sjukdomen är degenerativ och inte går att bota är det viktigt att det finns personliga assistenter som har den rätta kunskapen till hjälp. Vi utformar alltid vår assistans efter individen och de behov som finns. Kontakta gärna oss så kan vi berätta mer om vårt arbetssätt och vad vi kan göra för att förenkla din vardag.

Vad är Alzheimers och hur märker man av den?

Alzheimers sjukdom innebär att hjärnvävnad förstörs i och med att nervceller förtvinar. Speciellt drabbade är hjäss- och tinninggloberna men hela storhjärnan blir påverkad. Sjukdomen har i regel ett förlopp på 3 till 10 år men ibland även längre än så. Senil demens är den absolut vanligaste formen och framträder efter 65 år ålder. Den andra formen, Presenil Alzheimers sjukdom framträder innan 65 år ålder. Den absolut största riskfaktorn för sjukdomen är hög ålder.

Vilka är symptomen och vad kan man göra vid Alzheimers?

Förloppet av Alzheimers sjukdom är unikt för varje individ och kommer ofta smygande. Trots detta kan man dock ofta se många gemensamma symtom. I tidiga stadier får den drabbade ofta minnesförlust samt svårigheter att utföra vardagliga sysslor. Det är inte ovanligt att den drabbade upplever depressioner och orolighet och känslan över att förlora kontrollen. I senare stadier drabbas de kognitiva förmågorna som exempelvis tidsuppfattning och språk och de tidigare symptomen förvärras ytterligare. Förmågan att gå förloras och den drabbade blir till sist mycket beroende av vård.

Personlig assistans som du vill ha den

Tillsammans på vårt första möte går vi igenom hur er vardag ser ut och vad ni skulle behöva hjälp med. Utifrån detta samtal och era önskemål, tar vi fram en anpassad plan för er. Bland det viktigaste är givetvis att hitta en grupp assistenter som är kunniga inom Alzheimers området där du som kund självklart vara med och bestämma i processen. Vi har ett stort antal duktiga assistenter hos oss men vid behov kan vi även nyanställa för att få ihop en assistansgrupp som är helt anpassad för dig.

Assistenter som kan sin sak

Annas Assistans ställer höga krav på sina assistenter och vi anställer bara personer med rätt erfarenhet som kan hjälpa dig. Vi vill även belöna våra assistenter för deras goda arbete och strävar hela tiden efter att de ska ha de bästa villkoren på marknaden. All personal som har hand om våra kunder med Alzheimers sjukdom får fortlöpande utbildning inom området samt vad som går att göra för att höja din livskvalitet.

Vi hjälper dig med en kostnadsfri ansökan

Personliga assistenter gör stor skillnad för många som har drabbats av Alzheimers sjukdom. Kontakta oss så berättar vi gärna mer om vilken skillnad vi kan göra för er. Har ni ännu inte fått beviljad assistans kan vår LSS-jurist hjälpa dig att ta fram en sådan ansökan helt kostnadsfritt. Vi på Annas Assistans ser fram emot att hjälpa dig!

Kontakta oss

Hör gärna av dig till oss så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig.

Växel:

010 - 33 33 900

Öppettider:

Måndag - fredag, kl. 09:00 - 16:00

Lunchstängt:

kl. 12:00 - 13:00

E-post:

info@annasassistans.se