Du är här

Aspergers - Assistans för dig med Aspergers syndrom

Personer som drabbats av Aspergers syndrom har ofta svårt att att kommunicera med omvärlden och därför är det viktigt med personliga assistenter som har rätt erfarenhet och god kunskap kring denna funktionsnedsättning. Vi utformar alltid vår assistans efter individen och de behov som finns. Kontakta gärna oss så kan vi berätta mer om vårt arbetssätt och vad vi kan göra för att förenkla din vardag.

Vad är Aspergers syndrom och hur märker man av den?

Personer med Aspergers har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning vilket innebär att hjärnan får svårt att ta emot och hantera information. Detta blir ofta tydligt vid kommunikation med andra människor. Om man har drabbats av Aspergers får man svårt att förstå vanliga sociala signaler och kroppsspråk samt problem med organisationsförmågan, fantasin och kroppshållningen. Ordförrådet är ofta stort men det är inte alltid personer med Aspergers förstår ordens djupare innebörd och därför kan det ibland bli missuppfattningar kring vad som egentligen menas.

Intelligensen samt språkförmågan påverkas dock inte nämnvärt vid Aspergers syndrom, även fast talet kan upplevas som något stelt och forcerat. Många är duktiga problemlösare och ämnen man gillar lär man sig extra mycket om. I dagsläget är det inte helt klarlagt varför man får Aspergers men man vet att det till viss del är ärftligt. Fler pojkar än tjejer drabbas.

Vilka är symptomen och vad kan man göra vid Aspergers?

Aspergers upptäcks ofta i en tidig ålder och vanliga symptom är exempelvis att barnet inte verkar vara intresserad av vad som händer i dess omgivning. Blicken hänger inte riktigt med och vid försök till kontakt med barnet verkar det inte intresserat. Det är heller inte ovanligt att talförmågan ligger efter vad som anses vara normalt.

Det finns inte några behandlingar som kan göra en fri från Aspergers men det går att, med psykologiska och pedagogiska metoder, träna upp drabbade så att de får enklare att kommunicera och interagera med sin omgivning.

Personlig assistans som du vill ha den

Vid vårt första möte med dig går vi igenom hur din vardag ser ut och vad du skulle behöva hjälp med. Utifrån detta samtal, och dina önskemål, tar vi fram en plan som är anpassad efter dig. Bland det viktigaste är givetvis att ta fram assistenter som är kunniga inom området Aspergers och du som kund får självklart vara med och bestämma i den här processen. Vi har ett stort antal duktiga assistenter hos oss men vid behov kan vi även nyanställa för att få ihop en assistansgrupp som är helt skräddarsydd för dig.

Assistenter som kan sin sak

Annas Assistans ställer hårda krav på sina assistenter och vi anställer bara personer med rätt erfarenhet. Vi vill även belöna våra assistenter för deras goda arbete och strävar hela tiden efter att de ska ha de bästa villkoren på marknaden. All personal som har hand om våra kunder med Aspergers syndrom får fortlöpande utbildning inom området samt vad som går att göra från deras håll för att höja din livskvalitet.

Vi hjälper dig med en kostnadsfri ansökan

Personliga assistenter gör stor skillnad för många som har Aspergers syndrom. Ring eller maila oss så berättar vi gärna mer om vilken skillnad vi kan göra för dig, eller för någon i din närhet. Har du ännu inte beviljats assistans så kan vår LSS-jurist hjälpa dig att ta fram och fylla i en sådan ansökan helt kostnadsfritt. Vi på Annas Assistans ser fram emot att arbeta med dig!

Kontakta oss

Hör gärna av dig till oss så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig.

Växel:

010 - 33 33 900

Öppettider:

Måndag - fredag, kl. 09:00 - 16:00

Lunchstängt:

kl. 12:00 - 13:00

E-post:

info@annasassistans.se