Du är här

Förlamning - Personlig assistans för dig med en förlamning

Det finns många olika anledningar till en förlamning men oavsett vad det är så behövs ofta personlig assistans för att klara av vanliga vardagsuppgifter. Ingen person är dock den andra lik och alla har olika behov – därför ser vi alltid till att skräddarsy våra lösningar efter våra kunder. Vi arbetar för att öka din livskvalitet.

Vad är en förlamning och vad kan orsaka det?

En förlamning, även känt som paralys, innebär att kroppens muskler sätts ur funktion och att man därför inte kan röra på sig. Det finns flera olika saker som kan leda till en förlamning:

  • Ryggmärgsskada – Upp mot 10 000 svenskar lever idag med någon form av ryggmärgsskada. Skadan innebär att ens nervimpulser, som styr kroppen, förhindras från att ta sig fram mellan hjärnan och musklerna. En ryggmärgsskada kan uppstå på tre olika sätt; det kan vara medfött, det kan orsakas av våld och det kan orsakas av en sjukdom.
  • Stroke – En relativt vanlig sjukdom som kan orsaka förlamning är stroke. Vid en stroke råkar man ut för en hjärnblödning som i sin tur leder till syrebrist i hjärnan vilken därmed skadas och därför kan påverka en möjlighet att röra på sig. Det är vanligast att äldre personer får en stroke men har man exempelvis högt blodtryck eller diabetes så finns det även risk för det i yngre ålder.

Få hjälp

Oavsett om du redan är beviljad personlig assistans eller ej så är du välkommen att kontakta oss så kan vi berätta mer om våra lösningar och vad vi kan göra för dig, eller någon i din närhet. Är du osäker på om du har rätt till personlig assistans, eller bara behöver hjälp, så kan du kontakta vår LSS-jurist som har lång erfarenhet inom området och kan hjälpa dig med en ansökan – helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till någonting.

Kontakta oss

Hör gärna av dig till oss så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig.

Växel:

010 - 33 33 900

Öppettider:

Måndag - fredag, kl. 09:00 - 16:00

Lunchstängt:

kl. 12:00 - 13:00

E-post:

info@annasassistans.se