Du är här

Personlig assistans anpassad för dig med reumatism

Om du har drabbats av reumatism kan du ha rätt till personlig assistans. Vad som avgör det är bland annat din ålder och ditt behov av hjälp för att klara av enklare vardagsuppgifter. Vår LSS-jurist hjälper dig, kostnadsfritt, att ta fram och fylla i en sådan en ansökan om du ännu inte är beviljad. Har du redan beviljats personlig assistans kan vi redan idag börja arbeta med att ta fram en lösning som passar dig. 

Vad är reumatism, vilka är symptomen och hur påverkar det en?

Det finns mer än 200 olika typer av reumatism och därför kan det ibland vara svårt att säga exakt vilka symptomen är. Något som dock ofta är gemensamt för de flesta typer av reumatism är att de drabbar leder, muskler och skelett. I vissa fall kan de även påverka kärl och andra organ som är livsviktiga.

Merparten av de reumatiska sjukdomarna är inflammatoriska och de innebär ofta smärta, svullnad och stelhet för den drabbade. Får man en inflammation i ett blodkärl så finns det risk för att blodcirkulation upphör i detta område vilket i sin tur kan leda till förlamning eller sämre syn. Vid inflammation i musklerna finns risk att man förlorar en stor del av sin styrka och drabbas man av en njurinflammation så kan det leda till njursvikt.

Får man av en allvarlig form av reumatism kan smärtan bli så stor att man blir tvungen att sjukskriva sig från jobbet och även enkla vardagsuppgifter kan upplevas som svåra att klara av.

Hur behandlar man reumatism?

Behandling av reumatism går ofta ut på att försöka minska inflammationen. Det finns läkemedel som hjälper och man kan även få smärtstillande. Problemet med de smärtstillande läkemedlen är att man ofta blir väldigt trött efter att man tagit dem.

Med hjälp av en sjukgymnast kan man hjälpa kroppen att komma tillbaka. Trots att sjukgymnastik ofta kan vara obehagligt och smärtsamt för den som har reumatism så är det inte på något sätt farligt för kroppen.

Det är viktigt att man tar hand om sina händer och fötter då de är vanliga problemområden vid reumatism. Välj ortopediska skor samt träna händer och fingrar så att du inte tappar muskelstyrkan i dem.

Annas Assistans kan hjälpa dig som drabbats av reumatism

Blir din reumatism så olidlig att du inte klarar av din vardag på samma sätt som förut så kan du ha rätt till personlig assistans. Vår LSS-jurist hjälper dig kostnadsfritt att ansöka om assistans och är du redan beviljad så kan vi redan idag börja arbeta fram en plan för dig.

Tillsammans tar vi fram en plan

Vi arbetar utifrån en trestegsprocess där det första steget är ett möte med dig där vi berättar vi mer om oss och hur vi arbetar. Vi kommer även diskutera hur reumatismen påverkar dig, hur din vardag ser ut idag och vad du tycker kan bli bättre.

Utifrån vart samtal arbetar vi fram en plan och tar sedan ett nytt möte med dig, steg två, där vi presenterar vad vi anser kommer vara den bästa lösningen för dig. Nu får du i lugn och ro fundera på hur du tycker planen känns.

Låter allt bra går vi vidare till sista steget där vi skriver avtal och bestämmer ett startdatum. Vi sköter all kontakt med Försäkringskassan och tidigare assistansanordnare så att det blir minimalt arbete för dig.

Dags att rekrytera assistenter

Som kund är du alltid med och kan påverka vid rekryteringen av din assistansgrupp. Vi ser till att assistenterna är väl insatta i reumatism och hur det påverkar din vardag. Alla assistenter for fortlöpande utbildning i ämnet så att de kan göra bästa möjliga jobb för dig.

Kontakta oss

Hör gärna av dig till oss så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig.

Växel:

010 - 33 33 900

Öppettider:

Måndag - fredag, kl. 09:00 - 16:00

Lunchstängt:

kl. 12:00 - 13:00

E-post:

info@annasassistans.se