Du är här

Personlig assistans för dig med CP-skada

För dig som drabbats av CP-skada och behöver hjälp för att klara av vardagen kan vi erbjuda personlig assistans som är skräddarsydd efter dig och dina behov. Ingen person är den andra lik och därför anser vi att anpassad assistans är den enda rätta vägen att gå. Hör gärna av dig till oss så kan vi berätta mer om hur vi arbetar och hur vi kan göra vardagen lättare för dig med Cerebral Pares.

Vad är CP-skada och hur behandlar man det?

Anledningen till CP-skada är att man får en skada på hjärnan innan två års ålder, ofta händer det redan innan födsel eller under förlossningen. Orsaker till denna skada på hjärnan kan vara blödningar, syrebrist eller infektioner. Cerebral Pares är inte en ärftlig sjukdom.

Vissa har en lindrig CP-skada och då märks den knappt av medan man vid en svårare form av CP-skada får svårt att röra på sig samt att det då finns risk för andra funktionsnedsättningar.

Det går inte att bota CP-skada men med rätt behandling går det att mildra besvären. Med åldern utvecklas sjukdomen och därför är det viktigt med habilitering så att man skapar de bästa möjliga förutsättningarna för individen.

Vilka är symptomen för Cerebral Pares?

Vid Cerebral Pares tappar man muskelkontrollen och man brukar dela in symptomen i tre olika grupper.

  • Spastisk CP – Det här är den vanligaste formen av Cerebral Pares och vid spastisk CP drabbas man av en förhöjd muskelspänning. Detta innebär att man får svårt att kontrollera sina rörelser.
  • Dyskinetisk CP – Vid Dyskinetisk CP varierar musklerna oregelbundet mellan att vara spända och avspända.
  • Ataktisk CP – Den här formen av CP är en kombination av Spastisk CP och ataxi, vilket betyder att man inte kan kontrollera sina rörelser samt får svårt att reglera med vilken kraft man rör sig.

Assistans som utgår från dina behov

Vid vårt första möte med dig så går vi igenom saker som din vardag, vanliga problem som brukar uppstå och vad du har för framtidsplaner. Den här diskussionen ligger sedan som grund till en skräddarsydd lösning som vi tar fram och presenterar för dig. Tycker du att förslaget låter bra så går vi vidare med rekrytering av assistenter. Är det några detaljer du vill justera så går det givetvis också att göra.

Personliga assistenter som kan sin sak

En viktig komponent i vår lösning är att välja ut rätt personliga assistenter till rätt kund. För dig som drabbats av Cerebral Pares tar vi fram en assistansgrupp med god kunskap inom området. Vi tror även på tesen att en uppskattad assistent gör ett bättre jobb och därför ser vi till att all vår personal har fördelaktiga arbetsvillkor.

Behöver du hjälp med att bli beviljad assistans?

Har du problem med att klara av dina grundläggande behov (enklare vardagsuppgifter) kan du ha rätt till personlig assistans. Låt vår LSS-jurist ta fram en sådan ansökan åt dig – helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till någonting. Är du redan beviljad assistans så kan vi börja planera för dig redan idag.

Vi på Annas Assistans gör alltid det lilla extra för våra kunder. Hör av dig till oss så kan vi berätta mer om vilka vi är och vad vi kan göra för dig.

Kontakta oss

Hör gärna av dig till oss så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig.

Växel:

010 - 33 33 900

Öppettider:

Måndag - fredag, kl. 09:00 - 16:00

Lunchstängt:

kl. 12:00 - 13:00

E-post:

info@annasassistans.se