Du är här

Personlig assistans för dig med en funktionsnedsättning

Det finns en mängd olika funktionsnedsättningar som kan påverka ens möjlighet till en problemfri vardag. Beroende på din situation så kan du ha rätt till personlig assistans – kontakta vår LSS-jurist så får du kostnadsfri konsultation och hjälp med att ta fram en ansökan om assistans.

Hur påverkar din funktionsnedsättning dig?

Efter det att du har kontaktat oss på Annas Assistans så bestämmer vi en tid då du får möta oss och höra mer om hur vi arbetar. Viktigast av allt är dock att vi får träffa dig och höra om hur din funktionsnedsättning påverkar dig. Vi vill veta vilka problem du stöter på i vardagen, vad du vill ha hjälp med, hur du ser på framtiden samt höra hur det funkar med din assistansgrupp idag, om sådan finns.

Efter att vi fått höra om din situation börjar vi arbeta med att ta fram en skräddarsydd lösning för dig. När vi är klara med den möts vi upp igen för ett andra möte där vi kan presentera vår plan för dig. Nu får du i lugn och ro fundera och känna efter hur den kommer passa dig. Vill du gå vidare så är nästa steg att fram en assistansgrupp.

Vad är en funktionsnedsättning?

Det finns ett flertal olika funktionsnedsättningar och de kan delas in i tre olika grupper:

  • Intellektuell funktionsnedsättning – Det här innebär att man har svårt att ta in och processa information. En intellektuell funktionsnedsättning kan både vara ärftligt eller uppstå under fosterstadiet eller vid förlossningen. Utvecklingsstörning är en form av intellektuell funktionsnedsättning.
  • Fysisk funktionsnedsättning – Vid en fysisk funktionsnedsättning så påverkas ens förmåga att använda exempelvis armar och ben. Beroende på vilken form av fysisk nedsättning man har drabbats av så kan den både vara ärftlig samt ske genom en skada. Cerebral Pares är ett exempel på en fysisk funktionsnedsättning.
  • Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning – Detta innebär att man har svårt att kommunicera och fungera normalt i sociala sammanhang. Det finns ett flertal neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, varav autism är ett exempel.

Assistenter som kan hjälpa dig

Vi vet att det är viktigt med rätt personkemi och därför ser vi gärna att du som kund är med i hela urvalsprocessen av assistansgruppen. Alla våra assistenter får fortlöpande utbildning inom just din funktionsnedsättning och vad de kan göra för att hjälpa dig.

Vi får tillgång till de bästa personliga assisterna på marknaden genom att erbjuda bra löner, kollektivavtal, friskvårdsbidrag och mycket mer. Att vara assistent är, enligt oss, ett av de viktigaste jobben man kan ha och man ska belönas därefter.

Få kostnadsfri hjälp vid ansökan

Att få personlig assistans underlättar livet för många som har drabbats av en funktionsnedsättning. Det finns ett flertal kriterier som måste uppfyllas för att man ska ha rätt till assistans, såsom ålder och behov av hjälp för att klara av vardagen. Är du osäker på om du, eller någon i din närhet, har rätt till personlig assistans så kan du alltid kontakta vår LSS-jurist, som är expert på området, och få kostnadsfri rådgivning och hjälp med ansökan.

Kontakta oss

Hör gärna av dig till oss så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig.

Växel:

010 - 33 33 900

Öppettider:

Måndag - fredag, kl. 09:00 - 16:00

Lunchstängt:

kl. 12:00 - 13:00

E-post:

info@annasassistans.se