Du är här

Personlig assistans för dig med Parkinsons sjukdom

 

Parkinsons är en folksjukdom och varje år drabbas ca 2000 personer i Sverige. Utmärkande för sjukdomen är att det blir svårt att röra på sig vilket gör det jobbigt att klara av vissa enkla vardagsuppgifter. Hör av dig till oss på Annas Assistans, oavsett om du redan beviljats personlig assistans eller ej, så kan vi berätta mer om vad vi kan göra för dig.

Vad händer i kroppen vid Parkinsons?

För att skicka signaler mellan hjärncellerna använder sig hjärnan av dopamin, som är en av de absolut mest avgörande molekylerna i det centrala nervsystemet. Drabbas man av Parkinsons så förstörs cellerna som producerar det viktiga dopaminet, vilket i sin tur innebär att man får svårt att röra på kroppen. Typiskt vid Parkinsons är även proteinansamlingar i hjärnan som uppstår då cellerna dör.

Parkinsons sjukdom är vanligast hos män över 60 år och det är en sjukdom som utvecklas långsamt över tid. I dagsläget går det inte att bota Parkinsons men det finns medicin som gör det enklare att leva med sjukdomen. Viktigt att nämna är dock att forskningen går framåt vad gäller Parkinson och man tror nu att det är möjligt att upptäcka samt lösa upp proteinansamlingarna med hjälp av laser.

Vilka är symptomen för Parkinsons sjukdom och vad kan man göra?

Det finns ett flertal symptom som är vanliga vid Parkinsons och de är att man får det svårt med rörligheten, musklerna blir stela och att kroppen börjar skaka. Det är inte ovanligt att man upplever alla symptomen samtidigt.

Som tidigare nämnt så går det inte att bota Parkinsons sjukdom men det finns ett flertal läkemedel, som även går att kombinera för bästa effekt, att välja mellan. Vid behandling av Parkinsons arbetar man framföra allt med att bromsa upp skadan på dopaminerna samt med att försöka ersätta kroppens brist på dessa molekyler.

Personlig assistans som passar dig

Efter att du kontaktat oss så bestämmer vi en träff med dig där du får berätta mer om hur sjukdomen påverkar dig i din vardag. Vi går igenom vad du vill ha hjälp med och vi sätter även upp mål för framtiden. Utifrån det här samtalet arbetar vi sedan ihop en skräddarsydd plan som vi tror kommer passa dig. Tycker du att allt låter bra så kör vi på direkt och skulle du vilja ändra någonting så går givetvis även det bra. Det viktiga är att vi får fram en lösning som du känner dig bekväm med.

Handplockade assistenter

Vi på Annas Assistans lägger stor vikt vid att ta fram rätt assistenter till dig och du får givetvis vara med i urvalsprocessen av assistansgrupp. Assistenterna handplockas efter dina behov och vi ser till att de får fortgående utbildningar inom området Parkinsons sjukdom och personlig assistans. Om det skulle vara nödvändigt kan vi även rekrytera ny personal med lämplig bakgrund.

Låt Annas Assistans avlasta dig

Det finns många utmaningar för den som drabbats av Parkinsons sjukdom men det går även att få hjälp i form av personlig assistans. Vi arbetar alltid efter individen och anpassar vår produkt efter våra kunders behov. Kontakta gärna oss på Annas Assistans så tar vi ett förutsättningslöst samtal där vi kan berätta mer om oss och hur vi kan öka din livskvalitet.

Kontakta oss

Hör gärna av dig till oss så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig.

Växel:

010 - 33 33 900

Öppettider:

Måndag - fredag, kl. 09:00 - 16:00

Lunchstängt:

kl. 12:00 - 13:00

E-post:

info@annasassistans.se