Du är här

Personlig assistans för dig som är rullstolsburen

Det finns ett flertal olika sjukdomar som leder till att man tappar kontrollen över sina muskler och därför behöver rullstol för att ta sig fram. Det här påverkar givetvis ens vardag och många är i behov av personlig assistans för att klara sig. Vi på Annas Assistans anser att alla ska de bästa möjliga förutsättningarna i livet och därför skräddarsyr vi vår assistans efter våra kunder. Kontakta oss så kan vi berätta mer om vad vi kan göra för dig.

Vilka orsaker finns det till att man blir rullstolsburen?

Anledningarna till att man blir beroende av en rullstol är många och vi tänkte därför gå igenom några av dem här.

  • Neuromuskulära sjukdomar – Vid den här typen av sjukdomar så skadas nervcellerna som kopplar ihop hjärnan med ryggmärgen och resten av kroppen. När det händer så resulterar det bland annat i att man tappar kontrollen över sina muskler samt att musklerna förtvinas. Trots att det finns många olika varianter (ca 600 st.) av neuromuskulära sjukdomar så är de få till antalet drabbade personer.
  • Duchennes muskeldystrofi är en neuromuskulär sjukdom som beror på en brist av proteinet dystrofin. Duchennes är ärftligt och drabbar endast pojkar.
  • Friedreichs ataxi är en ärftlig sjukdom som orsakas av förändringar i en gen som styr tillverkningen av proteinet frataxin. Vid brist på just frataxin så får inte nervcellerna den energi de behöver för att överleva.

Har du rätt till personlig assistans?

Är du osäker på om du som rullstolsburen har rätt till personlig assistans så kan du alltid höra av dig till vår LSS-jurist som ger dig kostnadsfri rådgivning – du binder inte upp dig för någonting. Oavsett om du redan är beviljad assistans eller ej så tar vi gärna ett förutsättningslöst möte med dig.

Vi vill veta mer om dig

För att vi ska kunna skräddarsy vår assistans efter dig så måste vi givetvis få höra mer om din situation. När du kontaktar oss så bestämmer vi en dag då vi träffas och där vi kan berätta mer om oss men framförallt så vill vi veta mer om dig. Här får du tillfälle att bland annat berätta om problem som uppstår i vardagen på grund av din sjukdom, eller skada, och hur du ser på din framtid.

Vi tar med oss den här informationen och sätter ihop en plan som vi tror kommer vara den perfekta lösningen för dig. Tycker du att planen låter bra så går vi vidare och sätter ihop en assistansgrupp till dig och skulle du vilja justera någonting först så går det givetvis bra.

Var med och välj assistenter

När vi sätter ihop din assistansgrupp så är det inte bara viktigt att assistenterna har rätt erfarenhet, personkemin ska också stämma och därför ser vi gärna att du är delaktig i urvalsprocessen. Vi tror att en uppskattad assistent gör ett bättre jobb och därför strävar vi hela tiden efter att de ska ha de bästa arbetsvillkoren på marknaden.

Kontakta oss

Hör gärna av dig till oss så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig.

Växel:

010 - 33 33 900

Öppettider:

Måndag - fredag, kl. 09:00 - 16:00

Lunchstängt:

kl. 12:00 - 13:00

E-post:

info@annasassistans.se