Du är här

Personlig assistans för dig som har drabbats av en muskelsjukdom

Det finns hundratals olika muskelsjukdomar och vissa kan vara så pass allvarliga att de påverkar ens livskvalitet. På Annas Assistans anser vi att alla har lika rätt till ett bra liv och därför anpassar vi vår produkt efter våra kunders behov. Kontakta vår LSS-jurist om du är osäker på om du har rätt till personlig assistans så får du kostnadsfri rådgivning.

Hur påverkar din muskelsjukdom dig?

Det första som händer efter att du har kontaktat oss är att vi bestämmer ett datum då vi möts upp. På det här första mötet berättar mer om vilka vi är, hur vi arbetar och vad vår syn på assistans är. Men kanske viktigast av allt är att du nu får ett tillfälle att berätta mer om dig, din muskelsjukdom och hur den påverkar dig i din vardag.

Utifrån vad du berättat för oss så sätter vi igång med att arbeta ihop en plan som är helt och hållet skräddarsydd efter dig och dina behov. När vi kommit överens om hur lösningen ska se ut så går vi vidare och sätter ihop en assistansgrupp åt dig.

Olika typer av muskelsjukdomar

Det finns ett hundratal olika muskelsjukdomar men gemensamt för de flesta är att de innebär en försvagning av musklerna. Muskelsjukdomar brukar delas in i tre olika huvudgrupper:

  • Kongenitala myopatier – Den här typen av muskelsjukdomar är ärftliga och symptomen upptäcks redan i ung ålder. Sjukdomsförloppet är dock ofta stillastående eller långsamt växande.
  • Muskeldystrofier – Dessa muskelsjukdomar är orsaken av en mutation i dystrofingenen på X-kromosen. En allvarlig form av muskeldystrofi är Duchennes.
  • Inflammatoriska myopatier – Orsaken till inflammatoriska myopatier (även känt som myositer) är att muskelvävnaden attackeras och bryts ner. Reumatiska sjukdomar är förknippade med inflammatoriska myopatier.

Hur muskelsjukdomar påverkar ens liv varierar givetvis kraftigt beroende på vad man har drabbats av men i många av fallen leder de till ett handikapp som varar livet ut.

Om du har drabbats av en muskelsjukdom så kan du ha rätt till personlig assistans. Om du tycker det är krångligt med ansökan av assistans så kan du alltid kontakta vår LSS-jurist, som är expert inom området, och få kostnadsfri rådgivning och hjälp. Vi på Annas Assistans arbetar för att göra din vardag enklare.

Personliga assistenter du känner dig bekväm med

I och med att du kommer träffa din assistansgrupp dagligen så är det viktigt att personkemin stämmer och därför ser vi gärna att du är med i urvalsprocessen av assistenter. Vi ser till att alla assistenter har lämplig erfarenhet och att de kontinuerligt får utbildningar inom din muskelsjukdom.

Kontakta oss

Hör gärna av dig till oss så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig.

Växel:

010 - 33 33 900

Öppettider:

Måndag - fredag, kl. 09:00 - 16:00

Lunchstängt:

kl. 12:00 - 13:00

E-post:

info@annasassistans.se