Du är här

Personlig assistans för dig som har en ryggmärgsskada

Drabbas man av en ryggmärgsskada förändras många saker i livet men det går att få hjälp. Annas Assistans erbjuder en skräddarsydd lösning som gör din vardag enklare att klara av. Hör av dig till vår LSS-jurist om du ännu inte beviljats personlig assistans så tar vi fram en ansökan åt dig helt kostnadsfritt. 

Vad händer i kroppen vid en ryggmärgsskada?

Ryggmärgen är en del av systemet, tillsammans med hjärnan och nerverna, som gör att vi kan röra på oss. Det går till på så sätt att hjärnan skickar signaler via ryggmärgen till våra nerver som kontrollerar musklerna och därmed våra rörelser. Vid en ryggmärgsskada så går kontakten mellan hjärnan och ryggmärgen sönder vilket innebär att det aldrig kommer fram några signaler till nerverna som styr vår kropp.

Hur allvarlig en ryggmärgsskada är beror på var skadan har skett. Vår ryggmärg har ett skydd i form av 29 olika kotor i ryggraden. Om skadan sker på någon av de sju översta ryggkotorna så innebär det att man drabbas tetraplegi, förlamning av armar, ben och torso. Om skadan istället sker på den lägre delen av ryggraden drabbas av paralegi, förlamning av benen samt en del av torson.

Vad kan man göra vid en ryggmärgsskada?

Råkar man ut för en ryggmärgsskada är det psykiska minst lika viktigt som det fysiska. Skadan kan bli bättre med hjälp av hård träning och det går att lindra smärtan med diverse läkemedel, massage och akupunktur. Är det dock en allvarlig skada det handlar om finns det risk att kroppens funktioner inte återhämtar sig.

Med en ryggmärgsskada kommer många tankar och frågor upp, som exempelvis kan jag fortsätta jobba och kommer jag kunna få barn. Det är viktigt att man arbetar med den här typen av tankar och tillåter sig själv av vara ledsen – mediciner kan bara göra så mycket.

Personlig assistans anpassad efter dina behov

Vi vet att alla har olika behov och därför tycker vi det är viktigt att anpassa vår produkt efter våra kunder. Vid vårt första möte med dig diskuterar vi saker som hur din ryggmärgsskada har påverkat ditt liv, hur din assistans fungerar idag, vad du skulle behöva hjälp med och hur du ser på din framtid. Alla små detaljer är viktiga.

Utifrån den här informationen arbetar sedan vi på Annas Assistans ihop en lösning och presenterar den för dig. I det här läget får du fundera på vår plan och känna efter om du tycker allting känns bra eller om du skulle vilja ändra på någonting – vilket givetvis inte är några problem.

Assistansgrupp med rätt erfarenhet

Efter att alla är nöjda med planen så går vi vidare med att ta fram en assistansgrupp till dig. Du som kund får gärna vara med i den här processen. All vår personal är kompetent och vi ser till att de får fortlöpande utbildning kring ryggmärgsskador och vilken form av assistans som är lämplig för just dig. Skulle det behövas så kan vi även rekrytera utifrån när vi sätter ihop din assistansgrupp.

Få kostnadsfri hjälp vid ansökan om assistans

Om man har en svår ryggmärgsskada kan man ha rätt till personlig assistans. Det är flera faktorer som avgör detta, som ålder och behov av hjälp för att klara av grundläggande vardagsuppgifter.

Hör av dig till oss så kan vi berätta mer om våra skräddarsydda lösningar. Behöver du hjälp med att bli beviljad assistans så är vår LSS-jurist expert inom området och kan ta fram en ansökan åt dig helt kostnadsfritt. Vi på Annas Assistans ser fram emot att arbeta med dig!

Kontakta oss

Hör gärna av dig till oss så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig.

Växel:

010 - 33 33 900

Öppettider:

Måndag - fredag, kl. 09:00 - 16:00

Lunchstängt:

kl. 12:00 - 13:00

E-post:

info@annasassistans.se