Du är här

Personlig assistans utformad för dig med utvecklingsstörning

Det finns tre olika formar av utvecklingsstörning; lindrig, måttlig och svår – oavsett vilken man är drabbad av så påverkas ens vardag. Annas Assistans arbetar efter varje individs specifika behov och skräddarsyr våra lösningar efter dessa. Vi har stor erfarenhet inom området och kan öka din, eller någon i din närhets, livskvalitet. Kontakta gärna oss redan idag så kan vi berätta mer.

Vad innebär det ha en utvecklingsstörning?

Det finns tre olika former av utvecklingsstörning; lindrig, måttlig och svår. Har man en lindrig form av utvecklingsstörning är det inte säkert att den upptäcks förrän i skolåldern, då det börjar ställas högre krav på personen. Har man istället drabbats av en måttlig till svår utvecklingsstörning så märks den av redan av som spädbarn. Det finns ett flertal orsaker till att man drabbas av en utvecklingsstörning, som exempelvis en ärftlig skada eller att hjärnan skadas under graviditeten eller förlossningen. Personer med en utvecklingsstörning brukar även drabbas av andra sjukdomar som CP-skada eller kraftigt nedsatt syn.

För den som lever med en utvecklingsstörning så blir abstrakta tankar svåra, man behöver längre tid än andra att lära sig hur saker fungerar och även minnet kan bli lidande. Trygghet och kärlek är dock minst lika viktigt som för andra men det kan ibland vara svårt att visa hur man tänker och känner.

Vilka är symptomen för en utvecklingsstörning?

Vid en utvecklingsstörning har man, förutom en nedsatt intelligens, problem med åtminstone två av dessa tre områden:

  • Det sociala – Man får problem med att interagera med andra människor.
  • Det praktiska – Man får problem med vardagsuppgifter som att äta och ta hand om sin hygien.
  • Det teoretiska – Man får problem med att skriva och läsa.

Vi kan hjälpa dig bli beviljad personlig assistans

På Annas Assistans har vi stor erfarenhet av att arbeta med individer som har drabbats av en utvecklingsstörning. Våra personliga assistenter vet vikten av att förenkla vardagen för dessa personer vilket i sin tur leder till ökad livskvalitet.

Hör gärna av dig om du har några frågor om vad vi kan göra för dig, eller någon i din närhet.

Våra kunders behov står i fokus

Vid vårt första möte med dig går vi igenom hur din, eller någon i din närhets, vardag ser ut. Vi diskuterar bland annat vilka problem som utvecklingsstörningen ställer till med i vardagen, vad som kan förbättras och om du har några specifika mål eller planer. Utifrån det här samtalet arbetar vi ihop, och presenterar, en skräddarsydd lösning för dig.

För att få rätt till personlig assistans måste detta beviljas av Försäkringskassan och kommunen. Är du ännu inte beviljad så kan vår LSS-jurist hjälpa dig med detta helt kostnadsfritt.

Assistenter med rätt erfarenhet

En viktig del i vår skräddarsydda lösning består i att ta fram personliga assistenter som har lämplig erfarenhet och kan hjälpa dig med en utvecklingsstörning. Du får gärna vara med i urvalsprocessen av assistansgrupp och behövs det så kan vi rekrytera utifrån.

Det är även viktigt för oss att våra assistenter trivs och mår bra och därför arbetar vi hela tiden för att de ska de bästa villkoren på marknaden. Mår vår personal bra så tror vi även att de kan få våra kunder att må bra.

Kontakta oss

Hör gärna av dig till oss så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig.

Växel:

010 - 33 33 900

Öppettider:

Måndag - fredag, kl. 09:00 - 16:00

Lunchstängt:

kl. 12:00 - 13:00

E-post:

info@annasassistans.se