Du är här

SRS, Assistans för dig som har av Segmentell Rörelsesmärta

Har du drabbats av Segmentell Rörelsesmärta, även känt som SRS, så kan det hända att du har så pass ont i ryggen att det blir svårt att klara av vardagen på samma sätt som förut. Är så fallet kan du ha rätt till personlig assistans. Är du osäker på om du har rätt till assistans så kan du höra av dig till vår erfarne LSS-jurist som, helt kostnadsfritt, kan ta fram en ansökan till dig.

Hur påverkar SRS din vardag?

Det första som händer efter att du har kontaktat oss är att vi bestämmer ett datum då vi kan träffas. På det här första mötet berättar vi mer om vilka vi på Annas Assistans är och hur vi ser på personlig assistans. Nu får du även tillfälle att berätta vilka besvär du upplever på grund av din segmentella rörelsesmärta, vad du skulle behöva hjälp med och om du har några specifika mål för framtiden.

Vi tar med oss det du berättat och utifrån det arbetar vi ihop en lösning som är specifikt anpassad efter dina behov. Efter att vi presenterat vår plan för dig så får du i lugn och ro känna efter om du tycker den känns bra eller om det finns någonting som du skulle vilja ändra på.

Assistenter som kan SRS

När vi är klara med detaljplanen börjar arbetet med att välja ut personliga assistenter till dig. Du som kund får gärna vara med i urvalsprocessen. Vi ser till så att alla assistenter har lämplig kunskap om skadan och vad du skulle behöva hjälp med. Vid behov kan även rekrytera ny personal när vi sätter ihop din assistansgrupp.

En viktig sak för oss på Annas Assistans är att se till så att vår personal mår bra och får det stöd de behöver. Vi strävar hela tiden efter att våra assistenter ska ha de bästa villkoren på marknaden. Enligt oss så gör man ett bättre jobb om man får den uppskattning som man förtjänar.

Vad är segmentell rörelsesmärta?

SRS är en vanlig skada i Sverige, med upp till så många som en miljon drabbade, men ändå är det inte många som har hört talas om den. Det som drabbas vid SRS är ryggen (ländryggen) och skadan kan vara olika allvarlig – har man SRS steg 3 så blir det mesta i vardagen en rejäl utmaning medans personer med SRS steg 1 kan klara sig hyfsat bra och jobba på som vanligt under dagen men att de sedan får det jobbigare under kvällen. Något de flesta personer med SRS snabbt lär sig är att ryggen mår bättre och sämre beroende på position (exempelvis liggandes, ståendes eller sittandes). 

Går det att behandla SRS?

Beroende på hur allvarlig skadan är så finns det olika behandlingar för SRS. Vid en mindre allvarlig skada kan man med aktiv träning och sjukgymnastik reducera besvären rejält. Är skadan dock allvarlig kan det komma att behövas en steloperation – men man ska inte förvänta sig några mirakel. Är skadan allvarlig så är den svår att bli av med trots operation och i vissa fall kan skadan även bli värre efter operation och det är därför viktigt att man noga tänker igenom det här och konsulterar en läkare innan man gör någonting.

Vilka har rätt till personlig assistans?

Är man drabbad av segmentell rörelsesmärta så kan man ha rätt till personlig assistans men det är några kriterier som måste uppfyllas. Dessa kriterier är bland annat ålder och hur pass mycket skadan påverkar ens möjlighet att fungera i vardagen. Har du redan fått assistans beviljat så kan vi börja arbeta med en plan för dig redan idag och är du ännu inte beviljad så kan du få kostnadsfri hjälp med en sådan ansökan av vår LSS-jurist.

Kontakta oss

Hör gärna av dig till oss så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig.

Växel:

010 - 33 33 900

Öppettider:

Måndag - fredag, kl. 09:00 - 16:00

Lunchstängt:

kl. 12:00 - 13:00

E-post:

info@annasassistans.se