Du är här

Stroke - Få hjälp av personlig assistans vid stroke

Stroke är en mycket allvarlig sjukdom som lätt kastar om hela vardagen. Vägen tillbaka kan tyvärr vara lång och problematisk. Annas Assistans arbetar dagligen med personer som drabbats av hjärnblödning och vet vikten av anpassad assistans för att öka livskvalitén. Ta kontakt med oss, oavsett om du redan är beviljad assistans eller ej, så tar vi fram en plan för dig. 

Vad är det som händer vid en stroke?

Hjärnan är bland det viktigaste vi har då den, och dess hjärnceller, till stor del styr resten av kroppen och dess funktioner. För att hjärncellerna ska klara av sitt arbete så behöver de gott om syre som de får via blodkärl.

Det som händer vid en stroke, även känt som slaganfall, är att dessa viktiga kärl täpps igen och därmed stoppar syretillförseln till hjärnan. Ibland kan man även drabbas av en hjärnblödning och med det menas att kärlen brister och därmed skadar hjärnan.

Man kan drabbas av en stroke redan efter bara några minuters syrebrist så det är viktigt att snabbt ta sig till ett sjukhus om man upplever några symptom för en stroke.

Vilka är symptomen för en hjärnblödning?

Vanliga symptom vid en stroke att man upplever att delar av kroppen, som ansikte och armar, domnar av. Du kan även känna att du får svårt med balansen, tappar synen samt får problem med tal och förståelse.

Vilka är det som drabbas av stroke?

Stroke är relativt vanligt i Sverige och man beräknar att ca 30 000 personer drabbas av slaganfall varje år. Av dessa 30 000 är det ca 20 000 som aldrig tidigare drabbats av stroke. Alla kan råka ut för en stroke men det är framförallt män och personer äldre än 65 år som ingår i den största riskgruppen. Andra riskfaktorer som spelar in är högt blodtryck och rökning.

Hur ser vardagen ut efter att man drabbats av en stroke?

Att drabbas av en stroke är en allvarlig sak och vardagen kan komma att se väldigt annorlunda ut efteråt. Rehabilitering i form av träning, i kombination med medicin, är en viktig del av läkeprocessen men man ska vara medveten om att det inte alltid kommer vara enkelt och att det kommer ta tid. Att anpassa sin bostad underlättar i vardagen och det går även att få hjälp i form av personlig assistans.

Att ta hjälp av personlig assistans

Har du, eller någon i din närhet, drabbats av stroke så går det i många fall att ta hjälp i form av personlig assistans. Med en personlig assistent vid din sida blir vardagen lättare att klara av vilken i sin tur leder till ökad livskvalitet.

Vi hjälper dig, helt utan kostnad, att ta fram en ansökan om personlig assistans. Har du redan beviljats assistans så kan vi redan idag börja arbeta med att ta fram en skräddarsydd lösning för dig. Ta gärna kontakt med oss på Annas Assistans så kan vi berätta mer om vilka vi är, hur vi arbetar och hur vi kan göra vardagen enklare för dig.

Få assistans efter dina behov

Vi är medvetna om att allas vardag och behov ser olika ut och därför anser vi på Annas Assistans att en skräddarsydd lösning är det enda rätta. Vi börjar alltid med att möta dig som drabbats för att ta reda på hur din situation ser ut, vad du känner att du behöver hjälp med och hur du ser på framtiden. Efter det första mötet sätter vi ihop en plan som vi sedan presenterar för dig. Behövs det göras några justeringar så är det självklart inga problem. Det viktiga för oss är att slutprodukten blir bra för dig.

Personliga assistenter med rätt kompetens

Viktigt när vi tar fram en plan för våra kunder är att se till att de får personliga assistenter som sitter på rätt kompetens. Även här ser vi gärna att våra kunder är med och bestämmer så att allting blir rätt. All personal på Annas Assistans utbildas fortlöpande i forskningen kring stroke och lämplig assistans.

Kontakta oss

Hör gärna av dig till oss så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig.

Växel:

010 - 33 33 900

Öppettider:

Måndag - fredag, kl. 09:00 - 16:00

Lunchstängt:

kl. 12:00 - 13:00

E-post:

info@annasassistans.se